top of page

Acerca de

Ontwerp zonder titel (16).png

Etherische olie

Ontwerp zonder titel (17).png

Etherische olie voor je lijf & huid

Essentiële oliën ondersteunen je natuurlijke gezondheid op heel veel verschillende manieren. Je kunt ze inzetten voor je huid, je energie levels, meer rust en ontspanning of juist focus & concentratie. 

Je kunt de essentiële oliën gebruiken voor je gezondheid en humeur. Ze zijn een mooie aanvulling om te verlichten of juist om gezond te blijven. 

Ontwerp zonder titel (19).png

Wat is etherische olie?

Essentiële oliën zijn vluchtige en aromatische stoffen die van nature voorkomen in zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van bomen/planten/struiken. Het zijn de natuurlijke afweerstoffen van de plant tegen insecten, schimmels en bacteriën.

Ze komen voor in meer dan 3000 bomen, planten en struiken en er zijn er honderden die je kunt kopen. Essentiële olie is heel geconcentreerd, vaak wel 50-70 keer sterker dan de kruiden in je keukenkastje. 

Ontwerp zonder titel (18).png

Waar voor heb je ze nodig? 

Essentiële oliën worden gebruikt voor allerlei uitdagingen. Zowel voor je lijf als je geest. Ze ondersteunen je welbevinden en welzijn in het algemeen en zijn een perfecte manier van zelfzorg. Hier zijn wat manieren hoe je voor je lijf en in je huis kunt gebruiken:

  • Creëer een heerlijke geur in huis

  • Perfect alternatief voor synthetische en giftige luchtverfrissers

  • Verminder onrust

  • Ondersteun ontspanning & goede nachtrust

iAeE0noGR3eCQ02xmUt1_Oktober_1_.png

Hoe werken etherische oliën?

Je kunt essentiële oliën inademen, bijvoorbeeld door gebruik van een inhaler of een aroma diffuser (koud vernevelaar). Veelvuldig wordt essentiële olie ook gebruikt voor gebruik op de huid, bijvoorbeeld voor verbetering van de huid (schoonheidsspecialistes/ pedicures) en voor massage (bij stijve en stramme spieren).

Essentiële oliën werken heel snel: binnen 22 seconden ervaar je van alles... gewoon door het in te ademen, door te ruiken. Je hersenen geven vervolgens allerlei neurotransmitters en stimuleren de aanmaak van hormonen. Maar ook de moleculen van de essentiële olie zijn na 2 minuten terug te vinden in je bloed. En binnen 20 minuten zijn de effecten merkbaar in je hele lijf en zijn de moleculen terug te vinden in iedere cel in je lichaam. Je hebt aan een paar druppels van de olien van doterra genoeg.

Puurheid van etherische olie 

De reden voor mij om samen te werken met doTERRA etherische olie is de kwaliteit, duurzaamheid en samenwerking met de boeren in ontwikkelingslanden. Juist omdat er geen multinationals in deze “productieketen” zitten. Op deze manier gaat er meer geld naar de boeren, de telers en kleine ondernemers en niet naar grote aandeelhouders of directeuren. 

De kwaliteit van dōTERRA etherische olie is een groot verschil. Als je de prijzen vergelijkt van de dōTERRA essentiële olie en de etherische olie van de drogist, dan is de verleiding groot om voor de goedkoopste optie te kiezen. Maar helaas is goedkoop vaak duurkoop. De oliën zijn niet 100% puur en dat is een enorm verschil. 72% van alle in Europa verkrijgbare oliën is "vervalst" of er is mee gerommeld. 

Wat maakt de etherisch oliën van doterra olie kostbaar? Etherische olie is heel erg geconcentreerd, je hebt veel plantmateriaal nodig voor één flesje essentiële olie. Voor een flesje Lemonolie van 15 ml (255 druppels) zijn de schillen van 85 citroenen nodig. Veel planten en bloemen moeten speciaal worden verbouwd en geoogst. Zo worden bijvoorbeeld jasmijnbloemen heel vroeg in de ochtend handgeplukt om de beste etherische olie te verkrijgen.

Wil jij ook aan de slag met de oliën van doTerra. Dan heb ik twee super toffe pakketten voor je samengesteld. 

Het Aroma (kids) Massage pakket en een speciaal pakket voor kinderen met de kinderkit.

Klik op de onderstaande link voor meer informatie. 

Ontwerp zonder titel (75).png

Aroma (kind) massage pakket

Ontwerp zonder titel (76).png

Kids collectie

Wil jij liever eerst persoonlijk meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op en voor een telefonisch consult.

Liever de oliën eerst zelf ruiken/ervaren en kom je uit de regio van Steenwijk? Maak dan een afspraak in mijn praktijk voor een persoonlijke olie advies sessie. Stuur bij voorkeur een whatsapp bericht naar 06-33610519

persoonlijke coaching op afspraak
persoonlijke coaching op afspraak
happy kids massage methodiek binnen het gezin
bottom of page