top of page
  • Foto van schrijverCorina Elzenaar

Loslaten en op avontuur gaan.

Bijgewerkt op: 31 mrt.


Hoewel mijn intentie was om regelmatig een blog te schrijven, zijn we ondertussen alweer maanden verder. Maanden waarin er veel is gebeurt.

Ik kan wel zeggen dat door mijn deelname aan het programma B&B vol liefde mijn leven echt is veranderd. Maar op een hele andere manier dan in had verwacht.


Sinds ik terug was uit Frankrijk kon ik maar moeilijk mijn draai weer terug vinden in het dagelijks leven. Ik was het zat dagen achter mijn computer door te brengen. Steeds weer nieuwe dingen te "moeten" ontwikkelen, sociale media berichten maken, te moeten "verkopen" om de vaste laten te kunnen betalen.

Onverwacht kwam er een leuke vacature op mijn pad. Nu ben ik al mijn hele leven onderneemster, en werken voor een baas ben ik niet gewend. Maar dit voelde zo goed: gastvrouw in de ontbijt bij een kleinschalig hotel voor een paar ochtenden in de week. Bij Walter had ik ervaren hoe het weer is om samen te werken in een team. Alles klaar te maken voor gasten. Ik heb zelf natuurlijk ook jaren een B&B gehad en merkte dat ik met name dat stukje contact met de gasten erg miste. Ik besloot het er op te wagen. Alleen maar voor de zomermaanden, dacht ik.

Het was toen eind juni en inmiddels is het eind januari en ben ik naast gastvrouw voor het ontbijt inmiddels ook de manager geworden van de locatie die zelf ook de nodige veranderingen heeft doorgemaakt. Want het hotel is veranderd in een B&B, vergaderlocatie en vanaf eind maart zal het in de weekenden als groepsacommodatie verhuurd gaan worden. Naast het ontbijt verzorg ik een groot deel van de boodschappen, de mails, sociale media, vergaderingen, seminars en nog veel meer.

Het werk bied me nieuwe uitdagingen, veel nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe regio leren kennen, financiële rust én ik kan er al mijn kennis en creativiteit kwijt. Ja ik heb het super naar mijn zin bij Buitenplaats Blauwhemel in Diever. (www.villablauwhemel.nl)


Het is grappig dat je soms iets niet zou verwachten maar door gehoor te geven aan een gevoel je leven zomaar een andere richting op kan gaan. Dat begon een jaar geleden al toen ik me aanmeldde voor het programma. Ik voelde dat als ik me aan zou melden ik ook zou mogen gaan. De reis naar Frankrijk die ik daardoor heb mogen maken en alles wat er sindsdien is gebeurt. Het is een avontuur geworden om nooit te vergeten.


Maar dat is niet alles. Het is tijd voor nog een stap. Al ruim 5,5 jaar woon ik met veel plezier in een chalet "mijn bosje" op een vakantiepark. Maar ook dit voelde niet langer als mijn "thuis". Ondertussen heb ik mijn chalet verkocht en moet ik er eind maart uit. Eerst wilde ik op zoek naar een ander chalet, een huis is niets voor mij, maar ik voel dat ik moet wachten. Daarom heb ik besloten om voorlopig een leuke toercaravan te kopen en deze op de camping vlak naast mijn werk te zetten in het bos bij Diever. Hier ga ik vanaf eind maart tot in ieder geval 1 oktober verblijven en naast mijn werk genieten van de prachtige natuur in het Drents-Friese Wold, helpen met jeugd natuur activiteiten op de camping waar ik ga staan en een beleeftuin aanleggen op mijn werkplek. Ervaringen en tips die ik hier op doe kan ik vervolgens weer delen met mijn netwerk van Happy Kids Massage. En wellicht is het genoeg inspiratie voor een nieuw boek.


En ook dit jaar vertrek ik in april weer naar Frankrijk om deze keer samen met Walter een gezinsretraite te verzorgen. Een week waarin we samen met de gezinnen de natuur in gaan om te verstillen, ontdekken, spelen en dansen. Kijk voor meer informatie hierover op https://www.belevingspraktijkbutterfly.com/gezinsretraite


Daarnaast ben ik bezig met een mobiele massagepraktijk die naar verwachting half februari klaar zal zijn en voorlopig op de parkeerplaats van de buitenplaats zal komen te staan zodat ik ook weer actiever met massage en het geven van leuke workshops bezig kan. Want met een baan van 26 uur hou ik nog genoeg tijd over.


Dat betekend dus dat ik een vaste verblijfplaats loslaat en echt het avontuur aanga want waar ik vanaf oktober ga wonen of verblijven? Ik heb nog geen idee. Maar volg mijn gevoel en vertrouw erop dat het juist op mijn pad zal komen.

Net als afgelopen zomer het geval was met deze baan. Zou ik er over na hebben gedacht een passende baan te zoeken, dan was het niet gelukt. Nu gaf ik intuïtief gehoor aan een gevoel dat ik kreeg toen ik de oproep zag en dat bleek voor dit moment precies datgene te zijn wat ik nu nodig heb. Voor hoelang? Dat weet ik niet. Er staan nog prachtige avonturen op het programma voor dit jaar, dus geen idee waar ik over een jaar zal zijn. Ik hoop in april mijn 50e verjaardag te mogen vieren. De meeste mensen hebben dan juist behoefte aan een basis en zekerheid. Ik kies juist voor het tegenovergestelde. Vind het reuze spannend, maar geniet van iedere stap.Het zal best nog wel even wennen worden. Van 46m2 naar ongeveer 9m2. En ik denk dat ik met name de verwarming wel ga missen om eerlijke te zijn. Maar we gaan het zien. Ik heb de intentie regelmatig een blog te gaan schrijven over mijn avonturen en op mijn instagram post ik bijna dagelijks. Ik ben gewoon onder mijn eigen naam te vinden.


Ontspannen groet

Corina Elzenaar

442 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page