top of page
  • Foto van schrijverCorina Elzenaar

#8 Het roer om op mijn 50e. IK VERTREK!


De zenuwen gieren al dagen door mijn buik. Sinds ik toch best onverwacht, ook voor mezelf, dit besluit heb gemaakt. Want je leest het goed. Ik vertrek. Ik heb mijn baan ondertussen per 1 oktober opgezegd en ben een lijst aan het maken wat ik allemaal in de komende 3 maanden nog moet doen en regelen.

Maar waarom vraag je je misschien af? Je hebt het toch zo naar je zin op je werk? Ja dat klopt. Ik vind het een heerlijke plek om te mogen werken. Ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik gekregen heb. Maar vind alle verantwoording ook best pittig. Ik heb destijds de keuze gemaakt om de wellnesshoeve te verkopen omdat ik niet 24/7 aan het werk/stand-by wilde zijn. Leven ipv overleven. En dat doe ik nu eigenlijk opnieuw. Mijn lichaam geeft de laatste tijd al vaker aan dat ik niet goed bezig ben. Ik heb geen andere keus dan erna te luisteren. Daar komt bij dat het onderwerp "wonen" toch een probleem is. Datgene wat ik had bedacht blijkt om meerdere redenen niet mogelijk. Iets kopen is niet haalbaar voor mij en iets huren, als ik dat al zou vinden, is tegenwoordig ook niet meer betaalbaar. Niet datgene waar ik naar verlang tenminste. Ik zou dan zeker full-time moeten gaan werken en dat wil/kan ik niet. Ik heb altijd gezegd, ik ga liever in een bus wonen dan in een appartement. Dus zit er niets anders op dan de wijde wereld in te trekken en te zien wat dat me gaat brengen. Iets dat ik eigenlijk al heel lang wil en al jaren roep. Maar het is er gewoon niet van gekomen. Er was altijd wel een reden om het niet te doen. En natuurlijk kan ik nu ook wel 100 redenen bedenken waarom ik het niet zou doen. Eén daarvan staat hierboven op de foto. Mijn kleindochter. Die vind het echt niet leuk. Maar mijn neef en nicht wonen al jaren in het buitenland en mijn tante ziet haar kleinkinderen ook regelmatig. Natuurlijk zal het wennen zijn, maar we vinden wel een manier. Komt bij dat mijn dochter zelf ook de wens heeft om op een dag naar het buitenland te vertrekken. Wie weet worden we op een dag nog eens buren. Mijn kinderen zijn oud genoeg ondertussen en hebben ieder hun eigen leven. Ja, mijn ouders zijn wel op leeftijd en hebben regelmatig gezondheidsklachten, maar ik hoop dat ze hier nog jaren mogen zijn. Wachten tot ze er niet meer zijn kan nog jaren duren. Dus voor mij is het nu echt zover om voor mezelf te kiezen. En he, ik ben niet de eerste die dit doet. Steeds meer mensen maken deze keuze. Deels om dezelfde reden als ik. Omdat ze hier in ons eigen land niet meer de mogelijkheden zien dat te realiseren waarvan ze gelukkig worden. En als er echt iets is kom ik natuurlijk gewoon terug.

De afgelopen weken heb ik veel samen met Puck mogen overnachten in de blokhut die op het terrein van de Buitenplaats staat. Dit is voor mij zo intens genieten. De rust, de ruimte. Wakker worden van de zon die op je gezicht schijnt. Een droomplek. Maar niet van mij. Ik ben onwijs dankbaar dat ik mag genieten van dit heerlijke plekje maar dat maakt het verlangen naar een eigen plek alleen maar groter. En een toilet en wasgelegenheid zou ook wel fijn zijn haha. Ik leef al een paar weken met mijn kleding in een tas en ben haast niet meer in de caravan geweest. Deze ga ik dan ook zo snel mogelijk te koop zetten.

Daarnaast is pas gisteren eindelijk de achterruit van mijn bus gerepareerd. Er was eerst een verkeerd raam besteld waardoor het vrij lang heeft geduurd. Ondertussen hebben twee van mijn deuren besloten niet open te willen. Ook dit moet dus nog worden gerepareerd en dan komt ook de bus te koop. Mijn mooie blauw/witte busje die ik samen met mijn vader heb betimmert van binnen. Maar helaas is deze bus echt te klein om maanden in te "wonen". Zeker met een hondje erbij.

Ondertussen ben ik al druk om me heen aan het kijken naar een grotere bus.

Ook heb ik een nieuw paspoort voor Puck aangevraagd. Want deze is met de verhuizing zoek geraakt en alle papieren moeten wel in orde want deze keer gaat ze wel mee op reis met me. Het is nu geen vakantie meer. Best een gek idee.


De komende maanden heb ik dus nog genoeg te regelen en te doen. Ik blijf hier ook gewoon nog lekker de zomer werken. Genieten van de blokhut en kruiden verzamelen, olie maken en crèmes en natuurlijk sparen. De grote keuken zal ik straks wel gaan missen. Ik kan er heerlijk kruiden drogen en crèmes maken.

Met alle natuur hier om me heen is er zoveel te plukken om een wintervoorraadje van aan te leggen. En naast dat ik hierover regelmatig video's opneem die met name op TikTok te vinden zijn, ben ik lekker aan het verzamelen.

Naast mijn bus en caravan ga ik helaas ook van mijn massagepraktijk afscheid nemen. Het is een prachtige ruimte, maar ik kan hem niet meenemen. Ergens stallen totdat ik een eigen plek heb kan nog wel even duren. Dan kan ik beter tegen die tijd kijken wat ik in de nieuwe situatie nodig heb. Dus eigenlijk verkoop ik alles en start opnieuw.

En ja, misschien had ik het gewoon meteen al eerder dit jaar moeten doen. Maar toen was ik nog niet zover. De afgelopen maanden heb ik hier zoveel mogen leren. Ben zoveel zelfstandiger geworden. Heb nog meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ben mijn chef onwijs dankbaar voor de uitdagingen die hij me gegeven heeft want daar ben ik enorm door gegroeid. Gelukkig begrijpt hij mijn keuze ook. Zelf heb ik de komende 3 maanden nodig om alles te regelen en ook hier in BlauwHemel kunnen ze kijken wie me gaat opvolgen of hoe ze het gaan doen.


Wat precies mijn plan gaat zijn vanaf 1 oktober weet ik eerlijk gezegd nog niet. Ik heb van verschillende mensen uitnodigingen gekregen of ik langs wil komen. Zowel in Nederland als in Frankrijk. Maar ook is er weer meer vraag vanuit België naar mijn Happy Kids Massage methodiek en ik heb het gevoel dat ook Duitsland hiervoor wel open zou staan. Een deel is al naar het duits vertaald voor corona. Daarnaast ben ik aan het kijken in verschillende facebook groepen wat daar zoal voorbij komt aan ideeën, vragen etc. Ik ga het allemaal stapje voor stapje bekijken. Ik kan letterlijk nog alle kanten op.

Eerst maar eens beginnen met het leeghalen van de caravan. Daarna de bus en tot slot mijn mobiele massagepraktijk. Mochten er onder mijn lezers liefhebbers zijn voor één van de drie, neem gerust contact op ;-)

Naast alle voorbereidingen wandel ik voorlopig nog dagelijks, bij voorkeur op blote voeten, door het Drents-Friese Wold. De afgelopen weken ben ik steeds meer op blote voeten gaan lopen en ik vind het echt heerlijk. In het begin een beetje spannend, maar het went snel. En zo zal het vast ook met het reizen gaan.


Vrijdag is mijn nieuwe: Inspiratiegids voor Happy Kids GRATIS te downloaden in de webshop op www.happykidsmassage.com boordevol natuurtips, recepten en massageversjes. Een digitaal boekje waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt. En deze zomer ga ik ook nog 4x de Happy Kids Club hier in Diever organiseren. Een middag vol natuur activiteiten in de tuin van Buitenplaats BlauwHemel. Een mooie aanvulling op mijn inspiratiegids. Heerlijk om nog te kunnen en mogen doen. De ouders/begeleiders kunnen tussendoor lekker relaxen op het terras van de Bos Club in de tuinen van de Buitplaats. Heb je kinderen die nog op de basisschool zitten? Download de gids dan en kom eventueel gezellig langs tijdens één van de Happy Kids Club middagen.

Benieuwd naar mijn voorbereidingen voor mijn reis. Blijf mijn blogs dan volgen en ik zou het super leuk vinden als je een bericht achterlaat.

Ontspannen groetjes

Corina ElzenaarRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page