top of page
  • Foto van schrijverCorina Elzenaar

#7 Het roer om op mijn 50e. Soms zit het mee en soms ...

Wat gaat de tijd toch snel. Ondertussen ben ik alweer een maandje terug in ons kikkerlandje.

Mijn vorige blog eindigde ik dat na verwachting mijn nieuwe voortent een week later toch wel zou staan. Maar helaas. Na de nodige vertraging bleek de maat niet juist en kon alles weer worden ingepakt om retour te worden gezonden. Ik was er, om eerlijk te zijn, helemaal klaar mee. De afgelopen jaren heb ik vaker problemen gehad met tenten. Vorig jaar nog waaide de voortent met Puck en al tijdens een onverwachte bui, weg. Gelukkig heeft Puck er niets aan over gehouden. Nadat ik hem had laten repareren moest hij tijdens de eerstvolgende gelegenheid in alle haast worden afgebroken om niet onder water komen te komen. En na het kapot gaan van mijn eerste voortent en het niet passen van de tweede, vind ik het wel genoeg geweest. We vonden nog een luifel en hoewel er geen stokken bij zaten hebben mijn vader en een kennis met de stokken die er wel waren een soort constructie gemaakt waardoor het nu redelijk staat. Niet dat ik er al veel gebruik van heb gemaakt. Want toen het mooi weer was kon ik haast niet buiten zitten door de muggen. Tja, en over het weer van de afgelopen weken zullen we het maar niet hebben. Dus, om heel eerlijk te zijn, ik voel me nog alles behalve "thuis" in mijn caravan. Ook binnen kunnen Puck en ik onze draai niet echt vinden. Of het nu komt doordat ik niet veel uitzicht heb, het slechte weer, de beperkte ruimte of alles bij elkaar. We vinden het beide niks. Met als resultaat dat ik zoveel mogelijk in een kamer van de buitplaats slaap. Er is een kamer die enkel gebruikt wordt als er groepen zijn, en daar slapen we meestal. Verder vertoeven we gezellig in de algemene ruimte. Ik rommel er wat rond als ik niet aan het werk ben, maak een praatje met de gasten, vermaak me in de tuin, geniet van het uitzicht en kook in de keuken. Puck vind het heerlijk in BlauwHemel en gelukkig vinden de meeste gasten het erg gezellig dat ze er is.

Wanneer het kan ligt ze lekker in de zon op een stoel in de loungeruimte en 's morgens ligt ze op haar matje in de keuken. Maar moet ze toevallig een keer alleen in de caravan blijven, dan doet ze er alles aan om te ontsnappen. Wonen in een caravan is dus niet zo mijn ding als ik had gehoopt/verwacht. En ik ben dan ook dankbaar dat ik de ruimte en mogelijkheid heb om in de buitplaats te slapen. Natuurlijk kan dit niet onbeperkt zo blijven. Maar voor nu is het even goed zo. Voor de gasten is het ook wel handig dat ik in de buurt ben en als ik even wat privacy wil dan kan ik altijd nog naar mijn kamer of de caravan. Ondertussen ben ik wel om me heen aan het kijken wat de volgende stap zou kunnen zijn. De tijd vliegt voorbij en voor de winter moet ik toch een oplossing hebben. Maar om eerlijk te zijn maak ik me er nog niet te druk om. Ik heb er, ondanks de kleine tegenslagen, er nog altijd alle vertrouwen in dat het goed komt.


De afgelopen maand heb ik ook niet zoveel tijd gehad om er echt bij stil te staan. Nu ik officieel manager ben van de Buitenplaats komt daar heel wat verantwoording bij kijken. Het seizoen is weer begonnen en zowel doordeweeks als in het weekend zijn de kamers goed gevuld. Ik ben dan ook erg blij dat ik er sinds een week een nieuwe collega bij heb die me helpt met oa de schoonmaak, want het was allemaal wel een beetje veel geworden. De Buitenplaats is doordeweeks een B&B / vergader locatie en in het weekend een groepsaccommodatie. Maar omdat het laatste vrij nieuw is en nog niet alle weekenden met groepen vol zitten, is het dan ook een B&B. Dat betekend dan dus ook ontbijt maken en kamers schoonmaken.

Daarnaast komt er ook weer meer vraag naar het geven van Happy Kids Massage trainingen en mag ik Spiritueel Café Drenthe organiseren in de Buitenplaats. Heerlijk om zo mijn eigen ding te kunnen en mogen doen. Laats kreeg ik nog de opmerking: dat heb je goed gemanifesteerd. Is het echt manifesteren? Ja misschien toch wel. Zo had ik er nog niet echt naar gekeken. Ik leef nog niet helemaal mijn "droom leven", maar ik kan wel heel wat vinkjes zetten van mijn lijstje.

Omdat ik het leuk vind om kennis over eetbare planten te delen heb ik de afgelopen weken een paar video's hierover opgenomen en de reacties hierop zijn zo leuk dat ik het meer ga doen. Zo ben ik dus lekker met van alles bezig wat ik leuk vind. Puck en ik maken dagelijks heerlijke wandelingen en ondanks het weer blijft het genieten in deze prachtige regio. Ik ben dan ook nog iedere dag blij met de keuze die ik heb gemaakt en heb nog geen moment spijt gehad. En ondanks dat de caravan niet mijn ding is tot nu toe, mis ik mijn chalet niet.

Af en toe kom ik voor een uitdaging te staan. Zo kwam er per ongeluk een steentje tegen mijn achterruit toen ze gras aan het maaien waren op de parkeerplaats waar de bus staat. De hele achterruit aan diggelen. Wat een glas zeg. En een boel gedoe. Eerst een noodruit erin laten zetten om een week later pas de ruit echt te kunnen laten vervangen. Maar ik denk maar zo, het kan altijd erger.


Ik geniet van de leuke mensen die onverwacht op mijn pad komen. Of dit nu gasten van de Buitenplaats zijn, mensen die ik onverwacht tref tijdens een wandeling of een bekende die op bezoek komt. Zoals bijvoorbeeld Simone. Misschien ken je haar wel. Zij deed mee aan B&B vol liefde S2 en was in Portugal. We hadden elkaar ontmoet dit najaar tijdens de algemene reünie en ik had aangeven dat ze altijd welkom is. Met haar camperbusje kwam ze dan ook gezellig langs toen ze op doorreis was. Best gek. Eigenlijk kennen we elkaar helemaal niet, maar we bleken zoveel raakvlakken te hebben dat we echt een super gezellige middag en avond samen hebben gehad. Het voelde zo vertrouwd, alsof we elkaar al jaren kennen. Maar ja je deelt toch een soort van bijzondere ervaring. Het is leuk om eens met een "lotgenoot" te spreken over het hele avontuur dat we hebben meegemaakt. Een avontuur dat nog steeds invloed heeft op ons leven. We worden bijvoorbeeld beide nog steeds herkent. Maar ook is het leuk elkaars verhalen van achter de schermen te horen. En hoe onze kinderen het hebben ervaren. Het is voor Simone alweer 2 jaar geleden maar een dergelijke ervaring neem je toch voor de rest van je leven mee en het is iets dat je met weinig mensen echt kan delen. Super leuk en waardevol dus dit soort momenten.

We blijken ook vergelijkbare toekomst wensen/dromen te hebben. Houden beide van het avontuur. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt waarbij het Hunebed van Diever natuurlijk niet kon worden overgeslagen en hebben heerlijk gegeten bij Puur. Mijn favoriete plek om even een heerlijk taartje te eten of een lekkere lunch te nuttigen. En Simone heeft even een nachtje de fijne energie van deze heerlijke plek kunnen ervaren. Een leuke ontmoeting dus waar we beide met plezier op terug kijken.


Ik krijg regelmatig reacties van mensen die mijn avontuurlijke manier van leven "bewonderen". Die zelf ook vrijer zouden willen leven maar de stap niet durven zetten om zekerheden los te laten. En hoewel ik nu geen echte "eigen" plek heb ben ik een gelukkig en dankbaar mens. Ik geniet van alles wat ik mag doen. Zoals het Spiritueel Café opzetten, maar ook trainingen geven hier in deze heerlijke Buitenplaats. En ook ben ik bezig met het uitwerken van een retraite voor dit najaar. Kortom, voorlopig zitten we, Puck en ik, hier helemaal goed. En wil jij de rust ook eens ervaren van deze heerlijke plek?

Kijk dan eens op www.villablauwhemel.nl of volg mijn avonturen via mijn instagram.


Leuk dat je mijn blog helemaal hebt gelezen. Ik zou het tof vinden als je een reactie achterlaat. Graag tot de volgende keer.

Ontspannen groetjes

Corina Elzenaar

136 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


marsom31
Jun 16

Met veel plezier je (eerlijke) blog gelezen. Bedankt! Ga er vooral mee door. Ik blijf je avonturen volgen.

Like

coosjepieters
Jun 15

Wat een gezellige blog om te lezen! En fijn dat jij en Simone zo’n klik hebben met elkaar! Ik wens je toe dat je een oplossing mag vinden voor onderdak. Succes met alles! 🌸🌺

Like
Corina Elzenaar
Corina Elzenaar
Jun 15
Replying to

Dank je voor je leuke reactie. Ja was erg gezellig met Simone en wat betreft het wonen, daar komt vast en zeker een oplossing voor 😊

Like

carlapinkelmans
Jun 14

Heerlijk leven.

Like
Corina Elzenaar
Corina Elzenaar
Jun 15
Replying to

😊

Like
bottom of page